Är en shoppingvagn och dramaten väska detsamma?

Shoppingväskor eller dramatenväskor har blivit oerhört populära. Men vad gör en väska till en shoppingväska eller dramatenväska? Är en shoppingvagn och dramatenväska verkligen samma sak? Finns det olika varianter av dessa väskor? Hur använder man shoppingvagnar och dramatenväskor? Det och mycket mer kan du läsa om här i denna artikel.

Är shoppingvagnar och dramatenväskor samma sak?

Svaret på denna fråga är ja, en shoppingvagn och en dramaten väska är i stort sett samma sak. De är bara två helt olika ord för samma typ av väska. Ordet dramaten väska kommer från ett uttryck som innebär att du drar din mat hem i väskan från affären. Därför kom shoppingvagnar att kallas för just dramatenväskor. I dag kallar de flesta denna typ av väska för en shoppingväska eller shoppingvagn.

Typer och modeller av shoppingvagnar

Det finns flera olika typer eller modeller av shoppingväskor. Det finns riktigt små och smidiga modeller med endast två hjul, men det finns även lite större shoppingväskor med fyra hjul. Väskor med fyra hjul kan skjuvas framför dig, medan en med två hjul måste dras bakom dig.

Vissa varianter är utrustade med smarta trapphjul som låter dig dra din väska uppför och nerför trappor utan problem. Trapphjulen består faktiskt av tre små hjul. Det är dessa som underlättar dragandet av väskan i trapporna.